Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Εμπρός καλά μου δόντια!!!!!!!!!!:D

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010
Εξαφανιστήκαμε για λίγο καιρό!

Ο λόγος; Τα δοντάκια μας!

Πριν από κάνα δυο μήνες βγάλαμε τα δύο κάτω σχετικά ανώδυνα μπορώ να πω και τώρα σκάνε τα πάνω!Έχει αλλάξει λίγο ο ύπνος του μπεμπούλη με αποτέλεσμα κάποια βράδια να ξυπνάει ανά δίωρο σαν νεογέννητο!Φυσικά δεν τρώμε!Δεν ήτανε και το φόρτε μας το φαγητό,οπότε καταλαβαίνετε!Εεεε και λίγο γκρίνια συμπληρώνει το καρέ!

Να σας πω προσπαθώ να μπω έστω και για λίγο στη θέση του!Πως αισθάνεται!Φαντάζομαι τι φαγούρα και πόνο θα νιώθει!

Ότι βρεί μπροστά του φυσικά το γλύφει ,το μασουλάει ,το σαλιώνει!χαχα! Παιχνίδια,μασητικά,ρούχα,σεντόνια,κουβερτούλες,το πάρκο,το κρεββάτι!Απ 'όπου περάσει αφήνει σάλια σαν σαλιγκάρι!!!!!!!!!!!!

Μου έχουνε πει πολλές μαμάδες για ένα τζελ που καταπραΰνει τα ουλάκια.Αλλά να πω την αλήθεια μου δεν θέλω να το χρησιμοποιήσω.
Έτσι βρήκα  μια συνταγή!Κουλουράκια οδοντοφυΐας!Πρώτο;

Ιδού!

Συστατικά

  • 1 φλ. αλεύρι
  • 1 φλ. σκόνη φρουτόκρεμα ή φαρίν λακτέ
  • 3 κ.σ. λάδι
  • παγωμένο νερό

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°.
  2. Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σκόνη κρέμας και σιγά σιγά προσθέτουμε το λάδι. Βάζουμε λίγο από το παγωμένο νερό (ξεκινάμε με 1/4 φλ), ανακατεύουμε και συνεχίζουμε να προσθέτουμε μέχρινα γίνει η ζύμη μας μια σφιχτή μπάλα που θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ.
  3. Ανοίγουμε τη ζύμη στο πάχος ενός κράκερ και κόβουμε σε ότι σχήμα θέλουμε (προτείνω ή δαχτυλίδι ώστε να το κρατάει το μωρό εύκολα με το χεράκι του ή μπαστουνάκι με τρυπούλα πάνω για να περάσουμε κορδονάκι).
  4. Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί κουζίνας και τα ψήνουμε για 10-12' ή μέχρι να γίνουν ελαφρώς καφέ. Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και μετά τα φυλάμε σε αεροστεγές δοχείο.


Διαβάστε περισότερο: Μπισκότα οδοντοφυίας http://www.sintagespareas.gr/sintages/mpiskota-odontofiias.html#ixzz0sQP9JkAA

Τα έφτιαξα χθες και πραγματικά ο μπέμπης ξετρελάθηκε!Ειναι σκληρα εξωτερικα,δεν σπάνε και μυρίζουνε πολύ όμορφα!Μοσχοβόλησε όλο το σπίτι!

Μόνο που εγώ προσθαφαίρεσα υλικά!Για να βγει η ζύμη όπως περιγράφεται στη συνταγή  πρέπει να βάλετε λίγο παράπανω αλευράκι,λίγο νεράκι κ.λ.π. μέχρι να το πετύχετε!

Αυτά τα νέα μας!

Υ.Σ. Μαμάδες αν έχετε να προτείνετε κανένα κολπάκι για να την περάσουμε ανώδυνα  καλοδεχούμενο!

Φιλιά Πολλά!

Μαρία- Μπέμπης




2 σχόλια:

puppeta80@gmail.com είπε...

...kai γω την εψαχνα τη συνταγη το μαμυ..οριστε.νσατη..θα την κανω ...αντε και με το καλο τα υπολοιπα!!δοντια..

Eleni_sk είπε...

μαρακι μου κατακληκτικα τα μπισκοτακια..
θα τα κανουν σημερα...
ευελπιστω να μην πνιγει...